Kunstenaarssessie: Creëer je eigen Artist Statement

"Wil je jouw passie voor tekenen of schilderen naar een hoger niveau tillen?"

Verlang jij ernaar om professioneler te worden en jouw eigen expositie of je eigen kunstboek samen te stellen? Dan is mijn Kunstenaarssessie over het maken van jouw eigen Artist Statement precies wat je nodig hebt!


Tijdens deze intensieve tweedaagse sessie begeleid ik je stap voor stap bij het formuleren van jouw helder en krachtig Artist Statement.


Ik help je bij het opschrijven van jouw thematiek, technieken, materialen en beeldaspecten, zodat je een duidelijk beeld krijgt van jouw artistieke visie en stijl.

Maar dat is nog niet alles!

Na het opstellen van jouw Artist Statement, ga je meteen aan de slag met het creëren van een kleine serie kunstwerken die jouw artistieke kenmerken weerspiegelen.


Zo bouw je niet alleen aan een sterke artistieke identiteit, maar creëer je ook meteen een portfolio waarmee je jouw kunst naar buiten kunt brengen.


Deze kunstenaarssessie is speciaal ontworpen voor jou, omdat jij je passie serieus neemt en streeft naar professionaliteit in je kunstenaarschap.


Na afloop van deze 2 dagen zul je niet alleen euforisch zijn over jouw nieuwe inzichten en helderheid in jouw eigen kunnen, maar zul je ook vol vertrouwen thuis verder kunnen gaan met het ontwikkelen van jouw artistieke praktijk.

Er zijn ook een aantal bonussen beschikbaar:

  • Jouw groeipad
  • Welke zijn jouw kernwaarden
  • Een prachtige lijst met meer dan 30 mogelijkheden, waar jij je werk kunt tentoonstellen c.q. verkopen

Let op: deze kunstenaarssessie is geen vervanging voor mijn uitgebreidere 9 maanden durende kunsttraject, maar dient als een krachtige introductie die ook afzonderlijk kan worden gevolgd.

Ben je klaar om jouw artistieke potentieel te ontdekken en jouw kunst naar een hoger niveau te tillen?


Schrijf je dan nu in voor deze kunstenaarssessie en begin jouw reis naar artistieke zelfexpressie en succes!


Ervaringen van cursisten

Afgelopen zaterdag kregen wij de opdracht om aan ons artist statement te werken onder de

Tevens kregen we een werkbespreking.

Ik vond het heel verhelderend om er goed bij stil te staan hoe je nu erin staat als kunstenaar. Waar kom je vandaan en waar wil je naar toe?

Ik merkte dat ik veel dieper ging graven en dat het voor mij steeds duidelijker werd wie ik als kunstenaar ben, waar mijn passie is en hoe dat geschilderd moet gaan worden.

Deze workshop is aan iedereen aan te raden!

Ellen

Een artist statement: moet dat nou? Ik vroeg me echt af waar dat goed voor zou zijn. Het klonk ingewikkeld en een beetje overdreven. Na het lezen van het ebook van Marian Filarski over het maken van een artist statement en het volgen van de bijbehorende workshop bleek het echter goed te doen. En nog belangrijker: het is echt zinvol. Ik ben iemand die heel veel leuk vind om uit te proberen en veel technieken leuk vind om te gebruiken. Met het risico dat ik heel erg in de breedte ga en niet de diepte in, waar het goud te vinden is. Het maken van een artist statement heeft me geholpen om voor het onderwerp waar ik momenteel aan werk (Roots/Wortels) een focus te vinden. Die complete serie gaat er nu zeker komen. Workshop op de gebruikelijke Filarski-manier: inspirerend, soms streng en met de nodige humor.

Lucienne

Heel verhelderend om meer richting te geven aan mijn kunst!

Marian leert je keuzes maken en je daarop focussen, ze leert je seriematig werken.

Maar bovenal leert ze je de rode draad in je eigen werk te ontdekken en die eigenheid te koesteren en te laten groeien.

Een aanrader!!!!!

Alice

Review van Detsje: bij Artist Statement kunstenaarssessie

Afgelopen zaterdag stond de les bij Marian Filarski in het teken van het maken van een Art Statement. In de week voorafgaand hadden we per mail het lesmateriaal ontvangen in de vorm van een werkboek. Daardoor hadden we al kennis kunnen nemen van wat ons te wachten stond. Namelijk woorden geven aan wat we tot dan toe altijd met verf en penseel tot uiting hadden gebracht.

En dat dat nog niet zo eenvoudig is, ontdekten we gaandeweg die dag. Het werd in ieder geval voor mij persoonlijk een ontdekkingstocht naar de innerlijke drive van mijn schilderen. En dat in woorden vormgeven, bleek echt nog niet zo eenvoudig. Maar de vragen die Marian aan het begin van de les uitdeelde, vormden daarvoor een goede handleiding.

Ik leerde tijdens het schrijven motivatie stukjes van mezelf waar ik me niet bewust van was. Maar gelukkig ontdekte ik ook dat een Art Statement niet in een keer helemaal af en compleet hoeft te zijn, zeker niet als je daar voor de eerste keer mee bezig gaat. Alhoewel ik in grote lijnen al wel neer kon zetten wat ik met mijn werk bedoelde en hoe ik dat dacht vorm te geven. Toch, toen daarna de praktijk kwam en ik de woorden naast het meegebrachte werk legde dat ik thuis had gemaakt, vond ik dat confronterend.

Daaruit leerde ik dat wat van binnen al sluimerend aanwezig is, aan voorkeuren van stijl en visie, pas overtuigend vorm kan worden gegeven als ik me daar ook echt bewust van ben. En van daaruit kan ik het toepassen, waardoor het werk dat ik keer op keer maak consistent is en herkenbaar als mijn persoonlijke stijl. Niet alleen in beeld, maar voortaan ook in woord. Fantastisch, om daarmee verder aan de slag te gaan en toe te voegen aan mijn werk.

Detsje

BEELDRECHT

Foto’s en video’s van de werkwijze van kunstinspirator Marian Filarski en het werk dat gemaakt is door leerlingen en cursisten van Academie Filarski kunnen gebruikt worden voor publicitaire doeleinden.

Reserveringsgarantie

Bij annulering tot 30 dagen voor aanvang van het traject vindt terugbetaling plaats, minus 75 euro administratiekosten.


Bij annulering binnen 30 dagen ben je 100% van de kosten verschuldigd.

Praktische Informatie

Jouw investering voor deze tweedaagse

€450


Inclusief: het boek

The Artist Statement.


LESDAGEN 2024 - 2025

17 en 18 mei

  • Tijd: 10.00-16.00
  • Inclusief: 2 verrassend lekkere lunches, koffie, thee en lekkers
  • Exclusief: Jouw materiaal voor het tekenen of schilderen.
  • Docent: Marian Filarski
  • Plaatsen: 7
  • Locatie: Atelier Filarski, Van Beverwijkstraat 34 in Schijndel

Heb je vragen of wil je meer info? Bel mij dan op +31 (0)73 549 37 45 of mail naar contact@academiefilarski.nl.