Marian Filarski

Marian Filarski

Kunstinspirator - Talentontwikkelaar - Kunstenaar - Kunstcoach - Docent Schilderen

Naast al het bovenstaande ben ik ook expert geworden in de wereld van de creativiteit, EN wat ik heel erg leuk vind, is dat mijn cursisten mij de Queen van de Wabi Sabi (de schoonheid van de imperfectie) noemen.


Al 25 jaar lang ontwikkel ik de creativiteit van mijn cursisten. Met hart en ziel moedig ik cursisten aan om authentieke, eigen kunstwerken te creëren en mijn wens is: Nederland en Belgie te doordrenken met creativiteit als nieuwe norm.

OOK IK ONTDEKTE MIJN UNIEKE STEM

Na mijn afstuderen aan de Nieuwe Academie in Utrecht en mijn docentenopleiding aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, (Gecertificeerd en erkend.) heb ik mijn passie omgezet in mijn werk. En ik ben er dol op!


Mijn reis begon in creatieve centra waar perfectie troef was. Ik voelde ik me daar verloren tussen amateur-kunstenaars die streefden naar perfectie

ZOEKTOCHT

En op de kunstacademie? Daar zat ik, verscholen in een hoekje, ver verwijderd van het schijnbaar onbereikbare ideaal van perfectie. Maar toch begon daar mijn zoektocht naar de imperfectie: met mijn papierkunst.

TWIJFEL

Gedurende deze tijd twijfelde ik enorm aan mezelf. Was ik wel goed genoeg? Kon ik eigenlijk wel iets? Je herkent het misschien wel. Zelfvertrouwen was ver te zoeken.

LESGEVEN

Het was pas op mijn docentenopleiding dat een docent me iets bijzonders vertelde: ik kon lesgeven. Ze zag mijn passie, mijn enthousiasme, en ze geloofde in mij. Ik kon het nauwelijks geloven: IK? De Marian die nooit iets kon?

VORM

In de tijd van het docentschap heb ik vele cursussen en opleidingen gevolgd, voornamelijk in Duitsland, waar het loslaten van het mooie plaatje echt vorm kreeg.

  • Ik volgde vele mixed media cursussen en bovendien behaalde ik in 2022 mijn diploma: "Der Weg zur Professionalitat". Mijn derde professionele diploma.


  • Van de daar gemaakte digitale werken, heb ik een kunstenaarsboek vormgegeven, met de titel: "Perfection meets Imperfection".


  • Ik omarmde het docentschap en vond mijn roeping. "Bijna 25 jaar lang deel ik mijn passie en zoek ik samen met mijn cursisten en studenten naar hun unieke kunstzinnigheid."

"Ik geloof in de schoonheid van imperfectie, in de vrijheid van creativiteit die het Japanse wabi-sabi vertegenwoordigt. Het loslaten van bekende patronen leidt tot unieke creaties."

- Marian Filarski -

JE EIGEN SIGNATUUR

Techniek als middel, niet als doel

Ik daag jou als kunstenaar uit om je eigen creativiteit te ontwikkelen en kunst te maken die jouw unieke handtekening draagt.


Kunst waar je niet alleen naar kijkt, maar die ook jouw verhaal vertelt.


In 2017 lanceerde ik mijn online academie, zodat ik kunstenaars online en offline naar een hoger niveau til.


Het is een trots die ik koester, wetende dat ik ook jou kan helpen je eigenheid in kunst te ontdekken.

Dat is en blijft mijn missie!

Contactgegevens

Academie Filarski

Van Beverwijkstraat 34
5481 RX Schijndel
+31 (0)73 549 37 45
contact@academiefilarski.nl

KvK 67587283

ONTDEK hier de Kadootjes

van Marian Filarski